Videokonferens

Det var länge sedan videokonferens betydde dålig kvalitet och dyra ISDN-förbindelser. När vi pratar om videokonferens idag kan det betyda kristallklar bild i full HD och flerpartssamtal där alla kan delta.

En videokonferensanläggning kan betala sig på en enda dags resa i månaden. Att slippa restid, att kunna vakna som vanligt på morgonen och på kvällen kunna säga att man sett New York och London live samma dag utan att ha behövt stressa. Det kan vara livskvalitet. Att kunna jobba där man bor, att sluta jobba när arbetsdagen borde ta slut. Det är livskvalitet för många.

Vi vill inte ta bort de personliga mötena. De är viktiga. Men tänk om man kunde ersätta tre av fyra resdagar där man går upp tidigt, kör bil i tre timmar, går på ett två timmars möte för att sedan åka hem igen. Är det livskvalitet? Är det så vi sparar vår miljö?

Idag finns egentligen få skäl att resa som man alltid gjort. Man kan placera företaget där man vill och låta många anställda arbeta där just de vill. Att decentralisera sin organisation samtidigt som man kan nyttja resurser som finns långt bort. Det är det vi hjälper våra kunder med.

Videokonferensutrustning

Vill ni ha den bästa möjliga videokonferensupplevelsen? Ett dedikerat system ger en perfekt bild med flest möjligheter.

Ett system kan vara så enkelt som en bra kamera och en dator som ansluts till det egna nätverket, till ett stort system med flera kameror, flera skärmar och möjlighet att prata med olika system samtidigt, placerade på geografiskt skilda platser.

Oavsett om man väljer ett stort eller ett litet system får man alltid den bästa upplevelsen med möjlighet att dela sin datorbild samtidigt som man ser sig själv och motparten på skärm eller projektorduk. Man skapar sig de bästa förutsättningarna för en ytterligare dimension till de befintliga mötena.

Flerpartssamtal

Är ni flera som skall delta i ett möte? Är ni spridda geografiskt? Vill ni helst slippa de långa resorna eller känner en del medarbetare sig bara utanför när de inte kan delta på måndagsmötet?

Med rätt videokonferenslösning kan ett oändligt antal system delta på ett möte. Oavsett om de sitter i grannhuset eller på andra sidan jordklotet.  Att kunna delta utan att lägga tid på resa kan vara värdefullt och ataco har rätt verktyg oavsett behovet, två-parts-eller fler-parts-samtal. Kontakta oss för att få veta hur vi kan hjälpa er att vara delaktiga inom företaget och med konsulter.

Videokonferens på dator eller mobil enhet

Om man kan skall man givetvis alltid sträva efter bästa möjliga bild för att få bästa möjliga upplevelse för alla parter i ett möte. Men det är inte alltid man kan sitta framför ett dedikerat videokonferenssystem. De gånger då man inte kan det finns möjligheten att koppla upp sig från sin surfplatta, mobiltelefon eller dator. Allt man behöver är en app eller webläsare samt koppling till atacos bryggtjänst. Man kan alltid närvara på ett viktigt möte. Antingen det sker från hemmet eller på resande fot.