Ett modernare hem

När man bygger ett hus, varför då nöja sig med samma lösningar som användes för 100 år sedan? När man bygger nytt, varför då inte skapa den flexibiliteten man vill ha när man ändå gör sitt livs största investering?

Traditionellt sett skruvar som exempel en elektriker upp en brytare på väggen som är kopplad till en lampa i taket. Ibland är det flera lampor och ibland är det flera brytare. Men där sitter de. Det är svårt att ångra sig. Det är inte heller lätt att styra den här installationen för att effektivisera sin energiförbrukning.

Varför nöjer man sig med den typen av lösning? Varför inte montera en liknande men modernare knapp på väggen, eller en touch-skärm. Behöver man en knapp på väggen för att tända en lampa i taket så är det precis vad den gör. Men vill man efter sex månader även tända en annan lampa med samma knapp så gör man det. Vill man plötsligt ha en dimmerfunktion byter man ut en plastbit och vips har man en knapp. Eller tolv. På samma plats som man traditionellt bara har en knapp, en knapp som aldrig gick att ändra funktion på utan ett stort ingrepp. Men varför nöja sig där? Knappen har egentligen ingen direkt koppling till lampan vilket gör att andra enheter i huset kan göra samma sak som du kan med knappen. När du larmar på huset kan ljuset stängas av. När man trycker på god natt-knappen på övervåningen minimeras ljuset och några ledljus vid golvet är allt som behövs för att leda dig till badrummet när barnen sover. En rörelsedetektor utanför huset känner av att det kommer en bil och några lampor i olika rum i huset tänds för att skapa en hemtrevlig känsla när man går mot huset.

När du kommer till kontoret kan du med telefonen kontrollera att du verkligen stängde av stereon innan du gick och glömde du det ändå så tryck på knappen på telefonen så stängs den av.

Möjligheterna är oändliga och det är fantasin som sätter gränser. Kontakta gärna oss om du funderar på hur långt fantasin räcker.

Hemmanätverket

Ett nätverk i hemmet idag består ofta av en router med inbyggt trådlöst nätverk. Man fick den när man tecknade abonnemang hos sin internetleverantör och då måste den ju vara det bästa man kan ha för just den internetleverantören.

I själva verket har internetleverantören skickat det billigaste de kan få tag på som de kan ställa in som de vill. En del enheter kan lite mer än andra men sätter man lite press på dem och börjar skicka ordentligt med trafik genom dem visar det sig ofta ganska snabbt att de inte håller måttet.

Sen har vi placeringen. Man sätter den antingen mitt i huset för att försöka maximera räckvidden eller så sätter man den nära bredbandsuttaget. I ingetdera fallen är det troligt att detta är den bästa lösningen.

Vi hjälper våra kunder att sätta upp nätverk som är bevisat säkrare, vi kan erbjuda de optimala placeringarna för utrustning och vi nöjer oss inte med att säga att det nog blir bra så. Innan vi är klara med ett uppdrag kan vi ge en övertygande dokumentation över hur utfallet blev. Vi kan visa var det är bäst att placera en TV i förhållande till nätverket så att man kan strömma sin media så snabbt som möjligt. Vi har utrustningen för att berätta för kunderna att så här är det utan att gissa eller se hur man upplever nätverket.

Cisco Meraki i hemmamiljö

Funderat på om den där routern du fick av internetoperatören när du tecknade avtal är bra? De skickade ut den…

Kaleidescape

Är du filmfantast? Har du hundratals filmer på Bluray och DVD i källaren och svårt att bestämma dig för vad…